Cyklister skal have bedre forhold i Fredericia

Sikkerheden for cyklister skal forbedres i Fredericia: Ny supercykelsti er på vej! Foto: Frederik Svaneborg

I Fredericia Kommune arbejder de på at forbedre cyklisternes sikkerhed i trafikken. De modtager dog stadig mange henvendelser fra borgere, som de ikke kan imødekomme.

Af Vibe Lønstrup

Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune modtager jævnligt henvendelser fra bekymrede borgere, som mener, at sikkerheden for cyklister i trafikken skal forbedres. I udvalget ser de også behovet for ændringer på flere trafikerede strækninger.

Selvom Christian Bro (A), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune, og hans kolleger forholder sig til alle de henvendelser, de modtager fra borgerne, fører det langt fra altid til nye lyskryds og bredere cykelstier.

Registrering af uheld

I udvalget handler de nemlig i sidste ende hovedsageligt på baggrund af viden om trafiksikkerhed, registreringer af uheld hvor uheld finder sted og ikke borgernes henvendelser. Det ærgrer mange af Fredericias indbyggere, der ivrigt debatterer trafiksikkerhed på Facebook og mener, at flere farlige steder bliver overset.

”Vi retter os efter indekset for trafiksikkerhed, når vi vælger at gribe ind. Det gør vi, fordi vi kan se, at vi får mange henvendelser fra folk om farlige og trafikerede steder, hvor vi kan se, der ikke sker nogen uheld,” siger Christian Bro.

Det kan, ifølge formanden for Miljø- og Teknikudvalget, skyldes, at flere sætter farten ned og ser sig bedre for, netop fordi de føler sig utrygge. Griber man ind nogle af de steder, kan man risikere, at billister og cyklister føler sig for sikre, og det kan føre til uheld.

Den nye supercykelsti

 I stedet fokuserer udvalget på at gribe ind der, hvor der sker uheld. Christian Bro peger på den nye supercykelsti, der skal løbe fra Fredericia til Middelfart, som et godt eksempel på et tiltag, som skal mindske antallet af ulykker.

”Vi er i fuld gang med at forbedre cyklisternes forhold i trafikken med supercykelstierne. Vi sørger for bredere cykelstier, hvor man kan køre stærkere og ændrer cykelstiernes forløb, så cyklisterne flere steder helt undgår kontakt med biler og lastbiler, når de skal svinge til højre,” siger han.

Supercykelstien er blevet til i et samarbejde mellem Fredericia Kommune, Middelfart Kommune og Vejdirektoratet. Cykelstien skal gøre det både lettere og mere sikkert for cyklisterne på ruten. Den forventes at stå færdig i foråret 2018 efter at være blevet udsat.