Sølv-kvinders succes smitter ikke af i Fredericia

Fredericia FKF har ikke fået mange nye medlemmer siden Kvindelandsholdets succes i sommeren. Klubben forstår ikke hvorfor. Foto: Andreas Mortensen

På trods af den massive omtale, som kvindernes fodboldlandshold modtog henover sommeren, har Fredericia KF, byens store kvindesatsning, ikke oplevet nogen synderlig fremgang i medlemstallet.

Af Andreas Mortensen

Sølvmedaljer, konflikter og kønskamp. Sensommeren har budt på lidt af hvert, når snakken falder på dansk kvindefodbold. Men den store omtale har ikke gjort synderligt meget ved medlemstallet i Fredericia KF, Fredericias største kvindeklub.

Men det er ikke fordi klubben ikke har prøvet. Det forklarer Jess Petersen, medlem af styregruppen, der er overrasket over den manglende opbakning til byens fodboldklub.

”Vi havde regnet med at få omkring 25 nye medlemmer, men vi er ikke i nærheden af at have nået det tal,” siger Jess Petersen.

Initiativrig prismodtager

Fredericia KF har ikke ligget på den lade side siden sommerferien. Klubben har nemlig gjort alt hvad der står i dens magt, for at gøre det attraktivt for piger at spille fodbold, og særligt sammenholdet har været i fokus.

”Vi arrangerede en fyldt bus til landskamp i Horsens, og så sørger vi for billige ens træningssæt til spillerne. For vi ved det betyder meget for dem at være ens,” fortæller Jess Petersen.

Klubben modtog i september måned 40.000 kroner fra Fredericia Idrætsfond, for ”det store arbejde klubbens frivillige gør, for at give kvindefodbold bedre vilkår i byen,” som det hed sig fra Idrætsfondens side, og mange af de penge skal ifølge Jess Petersen investeres i at forbedre vilkårene for byens fodboldpiger.

Opbakningen ovenfra fejler intet

Fra Fredericia Kommunes side mangler der dog ikke opbakning. Fredericia FK lejede for nyligt 1. divisionsklubben F.C. Fredericias stadion Monjasa park. Her afholdt de et vellykket arrangement, der var særdeles velbesøgt:

Fredericia Kommune har lejet Monjasa Park, så Fredericia FKF kan holde endnu et arrangement. Foto: Andreas Mortensen

“Vi havde regnet med omkring 100 tilskuere, men endte faktisk med omkring 500, så det var en stor succes,” siger Jess Petersen. 

Netop det vellykkede arrangement har gjort, at kommunen har givet klubben mulighed for at gentage succesen. De har nemlig lejet Monjasa Park endnu engang, og Jess Petersen kan løfte sløret for, at der denne gang både bliver speaker og indløb med maskotter.

DBU kan ikke se tendenser endnu

Hos DBU Jylland kan man endnu ikke konkludere noget på, hvorvidt fodboldkvindernes succes og store omtale, får en effekt for dansk ungdomskvindefodbold.

Udviklingschef i DBU Jylland, Henriette K. Jensen, fortæller, at klubberne kun rapporterer om medlemstal en gang om året, og at det derfor ikke er muligt for dem at skabe sig et overblik over medlemstallene undervejs.

Fredericia KFs bedste kvindehold har næste hjemmekamp i Jyllandsserien den 14. oktober, og de spiller mod Vinding SF