Uenighed om sexchikanesag blandt tidligere kollegaer i byrådet

Foto: Scanpix

Tidligere medlem af Enhedslisten i Fredericia mener, at sagen om sexchikane mod kvindeligt byrådsmedlem burde være håndteret anderledes.

Af Jonas Boje Andersen

Hvad der præcist førte til ekskluderingen af tidligere medlem af Enhedslisten i Fredericia, Jørn Henner, er der stor uenighed om blandt ham og den unge spidskandidat for partiet, Cecilie Roed Schultz.

Sagen drejer sig om, at Cecilie Roed for fire år siden, efter en tale til 1. maj, blev mødt af en grov kommentar fra et mandligt byrådsmedlem. Dengang blev det ikke offentliggjort, men det kom for nyligt frem, efter at andre sexchikanehistorier havde fået medieomtale.

Jørn Henner fortæller, at han dengang blev informeret om chikanen af Cecilie Roed et par dage efter hændelsen, og at han tilbød at gå videre med sagen. Han mente, at man skulle tage fat i Borgmesteren og den pågældende mand. Den forklaring kender Cecilie Roed ikke noget til, og fortæller at Jørn Henner ikke blev inddraget i sagen. Hun fortæller også, at det parti den pågældende mand sad i blev underrettet. Det videre forløb har hun ikke kendskab til.

Ekskluderet af enig partitop

Formand for Enhedslisten, Per Clausen, har til Fredericia Dagblad udtalt, at Jørn Henner i sommer blev ekskluderet for ’partiskadelig virksomhed’, da det var nødvendigt for at skabe ro før valgkampen. Op til ekskluderingen var der store uenigheder mellem Jørn Henner og Cecilie Roed, og især avisartiklerne om sexchikanesagen fire år tidlige udløste den helt store bombe i partiet.

Jørn Henner mente, at sagen kunne komme til at virke som selvpromovering, da det er tæt på kommunalvalget, som finder sted 21. november:

”Jeg havde hørt folk sige, at det bare var for at promovere sig selv. Jeg hørte også adskillige gæt på, hvem der havde chikaneret hende, og ikke én de udpegne var den rigtige. Så man har sat mistanke på en masse uskyldige,” siger Jørn Henner

Cecilie Roed mener ikke, at man som mandligt byrådsmedlem havde grund til at føle sig uskyldigt anklaget:

”Det har jeg snakket med rigtige mange mandlige politikere om og spurgt dem, om de føler sig ramt. Det har ingen af dem givet udtryk for. Men jeg skal jo ikke kunne sige, om Jørn Henner har hørt noget andet,” siger Cecilie Roed

Jørn stiller op med et nyt socialistisk parti på liste Æ, og på trods af splittelsen i partiet, hvor flere ældre medlemmer af Enhedslisten har skiftet over til hans parti, ser Cecilie Roed det ikke som en trussel for Enhedslisten i Fredericia.