Bosætning bekymrer borgmesterkandidat

Peder Tind erkender, at der skal gøres endnu mere, for at få folk til at flytte til Fredericia. FOTO: Pressefoto

Den officielle målsætning for Fredericias bosætningsstrategi er inden for få år, at langt flere slår sig ned i Fredericia. Borgmesterkandidat Peter Tind (V) erkender dog, at der er lange udsigter til at nå målet.

Af Andreas Mortensen

Pladsen er der, men menneskene mangler. Det er, indtil videre, situationen i Fredericia Kommune, hvor et mål om en befolkningstilvækst på 350 personer om året inden 2020 pryder det byens bosætningsstrategi. Ifølge Danmarks Statistik har man siden strategien så dagens lys dog mistet 80 borgere.

Borgmesterkandidat for venstre Peder Tind erkender, at tallene taler sit tydelige sprog, men er ikke bange for at se problemerne i øjnene.

”Det er vigtigt, at vi italesætter og ser vores udfordringer i øjnene. Vi er langt bagefter vores nabokommuner, når det kommer til bosætning, og det skal vi erkende,” siger Peder Tind.

Ambitiøst, men opnåeligt mål

Christian Jørgensen (V) er formand for Demokrati- og Borgerudvalget i Fredericia Kommune, der er et af de udvalg, der har været med til at udvikle bosætningsstrategien. Han ønsker ikke at forholde sig til de konkrete tal fra Danmarks Statistik, men i hans optik er målet i høj grad opnåeligt.

”Jeg tror på, at de attraktive boliger vi opfører, og det kulturimage vi har i form af teatret og sporten, kan understøtte væksten i bosætningen,” siger Christian Jørgensen.

Han føler ikke, der er en finger at sætte på indsatsen indtil videre, men giver sin partifælle ret i, at en øget indsats er en nødvendighed for at opnå målet.

”Jeg er enig i, at vores strategi måske skal revurderes og revitaliseres, og at der måske også er brug for yderligere økonomiske ressourcer for at komme i mål med det ambitiøse tal,” siger Christian Jørgensen.

Pendler-problem kan være løsningen

Det estimeres, at omkring 12.000 mennesker pendler til Fredericia hver eneste dag, og pendlerne er ofte dem, der omtales, når snakken falder på tilflyttere. Men ifølge Peder Tind er pendlere ikke et problem, så længe de bare har fast bopæl i Fredericia.

”Hvorfor kunne man ikke skabe et ungt studiemiljø og et stærkt campusmiljø, så man i højere grad kan fastholde de unge, og få folk til at pendle til Fredericia?” foreslår Peder Tind.

Peder Tind er meget uforstående overfor, hvorfor folk ikke har lyst til at bo i Fredericia. Så hvis ikke borgerne kommer til Fredericia, må Fredericia komme til dem.

”Man kunne jo lancere en stor kampagne i hele Danmark og fortælle den gode historie om, hvor fantastisk vores by er og det, den kan tilbyde,” siger Peder Tind.