Fredericia byråd håber på flere statsjob

Fredericia er med sin beliggenhed et center for transport og logistik. FOTO: Jonas Boje Andersen

Da Fredericia, som mange andre kommuner, skulle modtage statsjob fra hovedstaden i 2015, endte det i en fuser. Til december bliver der igen uddelt statsjob, og byrådet vil have flere til Fredericia.

Af Jonas Boje Andersen

Da Statsministeriet i 2015 flyttede tusindvis af statslige job til provinsen, var Fredericia kommune ikke den mest heldige. Kun cirka 50 arbejdspladser fra Banedanmark endte i Fredericia. Med den anden hånd tog Statsministeriet samtidig omkring det samme antal arbejdspladser fra energisektoren i Fredericia, og flyttede dem til Esbjerg.

Udflytningen af de statslige arbejdspladser foregår over to perioder. Den første var i 2015, og den næste starter i december 2017. Regeringen har ikke spillet ind, hvilke  styrelser, de vil flytte i anden omgang.

Hvis man spørger viceborgmesteren i Fredericia, Susanne Eilersen (DF), mener hun ikke, at man skal flytte en styrelse bare for at flytte. Ifølge hende skal det give god mening og være et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Hun kan ikke komme ind på, hvilken konkret strategi de har sat i værk, for at undgå samme skæbne som sidste gang, der blev uddelt jobs.

”Vi har bedt forvaltningen om at kigge på det i forhold til, hvad der er interessant for os, og hvilke bygninger vi har. Hvor langt vi er i den proces, ved vi ikke endnu,” siger Susanne Eilersen.

Dog håber hun, at Statsministeriet vil udnytte, at Fredericia er et centralt knudepunkt i landet med en styrke i transport og logistikbranchen og dermed udvide på det område.

Plads til forbedring

Borgmesterkandidaten for Venstre i Fredericia, Peder Tind, er langt fra tilfreds med sidste omgangs forhandlinger og håber, at man til december får forhandlet mange flere statslige arbejdspladser til Fredericia.  

”Sidste forhandlingsomgang var langt fra tilfredsstillende. Det må være et mål at gøre bedre. Når man kigger historisk på det gennem årene, så har Fredericia mistet rigtig meget. Vi mistede sygehuset, domhuset, en kaserne og vi fik skåret ned på politiområdet. Så når der er en mulighed for at få statsjob i provinserne, skal vi virkelig udnytte det,” siger han.